Paco és Juan, avagy miről beszéhetnek mostanság a madridisták a Bernabeau környékén?

image_284.jpg
Paco: Holá!

Juan: Holá!

Paco: Most a bajnokság is meg lesz! A tripla sem elképzelhetetlen.

Juan: Tripla, de lehet hogy semmi, kedves Paco. Remélem a bajnoki cím meglesz.

Paco: Kroos és James Rodríguez a miénk, egy világbajnok és a VB gólkirálya.

Juan: Di María viszont elment, a VB egyik és a BL – döntő legjobb játékosa.

Paco: Én is sajnálom, de Kettő egy helyett Juan. Más ven cuatro ojos que dos, azaz többet lát négyszem, mint kettő. És a királyi Gárdához mindig regnáló futball – királyok érkeznek. A gyerekeknek meg is vettem már a két mezt!  

image_280.jpg     

Juan: El buen paño en el arca se vende – A jó kelme a ládában is elkel! Az az egy néha többet ér! Amikor majd hasonlóan erős alapcsapatokkal találkozzunk Di María cselezőkészsége és kreativitása hiányozni fog, komoly különbséget jelenthet.

Paco: Nem volt annyira kiegyensúlyott, igaz amit tavasszal művelt itt a Barcelonával az első fél órában az felejthetetlen volt. Perez ráadásul ezért adta el a legfizetőképesebb nem BL résztvevőnek a MU. – nak, és nem a PSG – nek. Van Gaalnak úgy kell, mint egy falat kenyér ha versenyben akarnak lenni az angol bajnoki címért, Rojo leigazolása után már biztos voltam benne hogy odamegy. Másrészt, Quien mucho abarca, paco aprieta, aki sokat markol keveset fog drága barátom! Voltunk mi galaktikusok és még a gravitácíós mezőből sem tudtunk kilépni. Makelele, Mcmanaman, Munitis és a többiek túl nagy szakmai ár volt Bechamért.

Juan: Erről beszélek, csak más szemszögből Paco, a tavalyi szezon után és főleg a VB után nehezen tudom elképzelni, hogy Di María vagy Benzema öt méterrel C. Ronaldo után fog futni az edzéseken. Cristiano Ronaldo koronái ellenére, vagyis mellette a világbajnokság után biztos nehéz volt visszacsöppeniük az ő királyságába. Még jó, hogy Benzema maradt.

image_278.jpg

Paco: Igen tavaly a Nou camp- ban kiderült a második félidőben, hogy mivel, miben vagyunk náluk jobbak, nekünk van középcsatárunk, nekik nincsen.

Juan: Most már nekik is van, Suarez.

Paco: Van, hogy a fene egye meg, kalmár katalánok le igazolnak egy persona non grata- t, és mi csinálnak a 18 éves kor alatti játékosokkal,el tudom képzelni anno miként kerülhetett hozzájuk Messi.

Juan: Sí-sí, láttad az első fordulóban, régi önmagát idézte, friss volt nagyon, ha a vb – n is így…

Paco: Ááááá….,tudhatod Juan hogy csak összefoglalót tudok megnézni a Barcelonáról, kivéve ha az Atlético -val játszik, mert akkor valamelyik mindig veszít és persze a Real mindig nyer valamit.

Juan:  Mindenesetre egy kő legördülhetett a szívéről, nem állíthatják róla a vb után hogy félszívű, most már nemcsak barcelonai, hanem argentín  klasszis is. És sajnos kedves Paco a trónharcok is elmúltak, emlékszem még az őszi idegenbeli El Classicora, Messi akkor tért vissza sérüléséből és még nem volt az igazi; Neymar bríllirozott…gól, gólpassz, akkor verte meg Carvajalt amikor akarta ennek ellenére Xavi és Iniesta láthatóan nem passzolt neki. Egy mesterhármas ellenünk és már igazolva van az akkor feszültséget okozó Neymari fizetés. Most viszont sok az új ember, az öltözői hangulat javulhat…

Paco: Ne túlozz, trónharcok csak a királyi gárdánál lehetnek, Barcelonában maximum bevétel és bérharcok vannak. 

Juan: Most már nem argentín az edző, hanem Barcás; a dél – amerikai trió tavaszra igencsak összeérhet, a Messi – Neymar – Suarez hármas elég félelmetesnek tűnik. Rakiticcal ráadásul lendületesebb, gólerősebb lehet a középpálya; Iniesta játékintelligenciája adott, a védelem is stabilizálódni látszik, a kapusposzt is megerősödött, nem úgy mint nálunk.

Paco:  Ismered Luis Henriqét nálunk is megfordult, valakivel úgy is össze fog veszni! C. Ronaldo úgy is megrúgja a maga harminc gólját, Benzema és Bale is csak jobb lesz, Kroossal gyorsul James Rodríguezzel pedig színesedik a középpályás játék,ha Casillas nem találja meg magát, akkor ott van még mindig Navas, aki jól védett a vb – n.

Juan: Legyen igazad! És mi lesz az Atléticoval?  Elhalászta előlünk a Szuperkupát!

image_283.jpg

Paco: Ez volt az utolsó kupa amit a kezükbe fogtak ebben az idényben. Reconqvista lesz, visszaszerezzük a bajnoki címet. Ők most nem lesznek királyok, már most pontokat veszítettek. Simeone van olyan jó edző, hogy csapatával felszívja magát a rangadókra; mondjuk arra, hogy szerezzen négy pontot a Barcelonától, de hosszútávon most nem fogják bírni a tempót.

Juan:  Nem tudom. A kupasikerek, bajnoki cím, a BL – döntő ellenére mindig egy kicsit sötét ló az Atlético, legalábbis ravaszul annak tűnteti fel magát. 

Paco: Ám annál harciasabb ló! Piszkos egy tizenegy.

Juan: Inkább ” piszkos tizenkettő” Simeone – val. Az argentín kedveli az olyan labdarúgókat akik máshol mellőzöttek, nem kapják meg a bizalmat és a kellő elismerést, erre a sértettségre aztán tud építeni. Gondolj csak vissza a Realos Juanfranra és nézd meg a mostani Atléticost.

Paco: Simeone szereti a pícaro stílusú labdarúgokat, vagy azzá formálni játékosait. 

Juan: Ki tudja mennyit hozott magával ebből a mentalitásból Diego Costa és mennyit munkált rajta Simeone. 

Paco: Mit is várhatnánk mást egy vérbeli argentin vagabundotól mint Simeone? 

Juan: Igazi kimódolt, kicentizett betyárság ez, amely inkább a narancssárga és a piros határmezsgyéjén mozog. 

Paco: Most is meglegyintette a negyedik játékvezetőt a Vicente Calderonban, ez azért már több mint sok! 

Juan: ” Engedj meg magadnak megbocsátható hibákat, mert a hanyagság olykor a leghasznosabb ajánlás” és ” mindig úgy cselekedj, mintha látnának” – mondta Balthazar Gracián.

Paco: Gracián? A hetvenes években volt nálunk középhátvéd?

Juan: Nem, tizenhetedik századbeli jezsuita páter.

Paco: Az egyházi iskola mi Juan? Persze, mi a spanyol virtusnak és szenvedélynek megfelelően azonnal elégtételt veszünk ha becsületünket megsértik. Inkább egy Sergio Ramos mint két Godín.

image_285.jpg

Juan:  Szükség van az Atléticora, hogy érdekesebbé tegye a bajnokságot, és ezt ők is tudják és a határok ily módon tágíthatók, mitöbb tágulnak. A kérdés az, hogy mindezek mellett játékban elegek lesznek – e? Úgy érzem náluk az első tíz – tizenkét forduló döntő lesz, hogy tudnak – e tapadni és közben formálódni.

Paco: Túl sokat beszéltünk róluk! A harmadik fordulóba jönnek hozzánk ismét…már akkor el fogjuk venni a kedvüket a bajnoki címtôl!!!

Juan: Úgy legyen! Akkor találkozunk 14.-én a derbyn….Adiós!

Hagy egy válasz