11 vb – meccs 11 gondolat

11 vb – meccs 11 gondolat

(1) Túl korai lenne még mélyebb elemzést vagy jövőbelátó futball – diagnózist felállítani tizenegy meccs után, küzdelem és feszültség, csalódás és meglepetés jellemzi világbajnokság első körét.

(2) Argentína abszolút csalódás, Németország és Brazília a meglepetés kategória, de az látszik, hogy a németekben több, a brazilokban pedig sok van.

(3) A három világklasszis közül C. Ronaldo a legélesebb a legkoncentráltabb, Messi (ön)magára hagyatott, Neymaron még látszik a kihagyás, de fokozatosan élesedik.

(4) És már megjelent az örök és kegyetlen futball törvény, a sok kihagyott helyzetet góllal bűntető ellenfél végzete Perura csapott le, míg Mexikót épphogy megkímélte.

(5) Edzői húzásoknál Didier Deschamps -ra szálltak rá, kell egy kis kavarás, kell egy kis nyújtható média – tészta, de a francia mester jól cserélt: Griezmann – nak nem ment a játék, de kevesen cserélték volna le, főleg a gólja után, Giroud fejsérülést szenvedett a vb előtt, érthető módon nem kezdett, beállt, fel lehetett rá passzolni a labdát, ami végül gólt is hozott a franciáknak.

(6)Fernando Hierro döntése is jól sült el Diego Costa kezdőbe állításával, elől kellett a szenvedély és a harcosság a spanyoloknak.

(7) Az argentinoknál későn jött Higuaín, a németeknél Gomez, érdekes, hogy a mexikói szakvezetés előbb kezdett el „magasítani” mint Joachim Löw.

(8) Szombati nap kicsit a futball halála volt, az argentinok görcsössége és az izlandiak (túl)egyszerű futballja egy – egy pontot ért, a peruiak technikás – szellemes futballja ellenben egyet sem.

(9) A peruiak úgy futballoztak, ahogy az argentinoknak kellett volna, lehet, hogy a gauchók szempontjából rossz helyen ül Ricardo Gareca, a peruiak argentin szövetségi kapitánya.

(10) A videó bíró felemás érzetet kelt, „befújatott” elnézett tizenegyeseket, de Diego Costa gólja előtt elsötétedhetett a képernyő, ott egyértelmű szabálytalanság történt; a vb –t rosszul és rossz előjelekkel kezdő, hátrányban lévő spanyolokat megnyomta az a gól; az argentinok javára is adhattak – Pavónt az alapvonalnál felrúgták – volna még egy tizenegyest. (11) Mégis utólag azt mondhatjuk, hogy a játék alapján a „kapott képhibát” a spanyolok „megérdemelték”, míg az argentinok nem.

generic

írta: Szekeres Diána

Hagy egy válasz